Informatie over de nieuwe WBTR

28-04-2021 /
Per 1 juli moeten verenigingen en stichtingen in Nederland aan de nieuwe wet voldoen, we organiseren een gratis webinar en via ons krijg je 50% korting op het stappenplan!

Verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe wet WBTR, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Wij zijn er om jullie hierbij te helpen!

Het ministerie van Justitie en Veiligheid stelt: ‘Het wetsvoorstel geeft vorm aan een professionaliseringsslag bij verenigingen en stichtingen. De noodzaak hiervan is gebleken na een aantal incidenten.’ Met incidenten bedoelt men financiële problemen, zelfverrijking van bestuurders, fraude en diefstal. De wet stuurt op het vastleggen van basisregels voor bestuur en toezicht. De rol van het toezicht wijkt duidelijk af van de verplichtingen voor verenigingen tot nu toe.
Om het verenigingen en stichtingen gemakkelijk te maken om aan de wet te voldoen, heeft een aantal verenigingen samengewerkt. Wij hebben ons als partner aangesloten bij dat collectief zodat jullie ook gebruik kunnen maken van dat voorwerk en een korting van 50% kunnen krijgen op het stappenplan. Je gebruikt daarvoor de kortingscode SOCIOMWBTR. Alle informatie is te vinden op: https://wbtr.nl/partner/sociom/.

Gratis webinar
We begrijpen dat het veel nieuwe informatie is. Om jullie vragen te beantwoorden en op weg te helpen organiseren we op woensdag 2 juni om 19.30 uur een online webinar. In een uur krijg je als organisatie inzicht in de gevolgen van de nieuwe wet. Er wordt uitgelegd wat het stappenplan inhoudt en hoe je hier gebruik van kunt maken. Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk zodat wij een link door kunnen sturen. Meld je aan via deze link!

Heb je dringende vragen of wil je advies? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligerspunt@sociom.nl of neem contact op met de coördinator uit jouw gemeente.