Vrijwilligerspunt onderdeel van het nieuwe Mantelzorg- & Vrijwilligersplein!

08-11-2021 /
Het is zover! Vol trots lanceren we de nieuwe naam, het nieuwe logo én de nieuwe website van: het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein!

Vrijwilligerspunt onderdeel van het nieuwe Mantelzorg- & Vrijwilligersplein!

Het is zover! Vol trots lanceren we de nieuwe naam, het nieuwe logo én de nieuwe website van: het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein! Heel toepasselijk doen we dit tijdens de week van de Dag van de Mantelzorg. Met deze nieuwe look geven we ons nieuwe team met collega’s vanuit Centrum Mantelzorg, het Vrijwilligerspunt Sociom en Blink een gezamenlijke uitstraling. We bundelen onze krachten al sinds 1 januari van dit jaar. En hebben er zin de samenwerking nog verder vorm te geven. Dat doen we met één centraal aanspreekpunt waar zorgvragers, mantelzorgers, vrijwilligers én zorgprofessionals terecht kunnen met hun (hulp)vraag of hulpaanbod: het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein.

Mantelzorg- & Vrijwilligersplein
Eén centrale plek waar alle ondersteuning en expertise op het gebied van mantelzorg en vrijwillige inzet in het Land van Cuijk samenkomt. Wij staan voor alle inwoners, verenigingen en professionals  klaar met informatie, advies, cursussen én met een luisterend oor. Zo versterken we ook de samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Met één doel: hulpvragers én alle betrokkenen zo goed mogelijk van dienst zijn.

Bereikbaarheid
Voor jou als vrijwilliger of hulpvrager verandert er niets: je kunt nog steeds gebruik maken van de bekende diensten en de vertrouwde personen. De persoon met wie je eerder contact hebt gehad blijft jouw aanspreekpunt.
Denk aan het maatjesproject, het vinden van vrijwilligers om mantelzorgers te ontlasten, het vinden van vrijwilligers voor verenigingen én als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk. Alles komt hier samen. Voor algemene vragen kun je het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein telefonisch bereiken via 0485- 700500 of per e-mail via mvplein@sociom.nl. Meer weten of de frisse look bekijken? Kijk op www.mvplein.nl!

Over Sociom
Sociom is een brede organisatie voor sociaal werk en werkt voor de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en voor de gemeente West Maas en Waal. Sociom is er voor iedereen, van jongere tot senior. De sociaal werkers van Sociom brengen mensen samen, ondersteunen waar nodig en zijn altijd in de buurt. Dit nieuwe Mantelzorg- & Vrijwilligersplein past dan ook goed bij de missie van deze organisatie. Zie ook www.sociom.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten? We staan voor je klaar.